Inloggen Account aanmaken

Over deze site

Over deze site

Het is belangrijk dat je leert omgaan met je chronische aandoening. Hoe geef je het een plekje? En (hoe) bekijk je het positief? Deze site helpt je deze vragen te beantwoorden.

Deze site biedt informatie en tips om beter om te leren gaan met je chronische aandoening. In de zelfhulpmodule kan je ook oefeningen doen om te leren de balans tussen zorgen voor jezelf en positief naar de toekomst te kijken. Je kunt je ook laten inspireren door de persoonlijke verhalen van een viertal ervaringsdeskundigen. De module doorloop je zelfstandig op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van deze site is ontwikkeld door Corine Bravenboer – Bosland en Maike Pastor. Bij het vormgeven van de inhoud van deze module is gebruikgemaakt van actuele inzichten uit de wetenschap en praktijk op het gebied van de revalidatiegeneeskunde, psychologie, cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Corine werkt als zelfstandige voor het onderwijs en is eigenaresse van Creedu. Daarnaast is ze deeltijdstudent aan de Open Universiteit. Tevens is Corine ervaringsdeskundige omdat zij het Hypermobiliteitssyndroom heeft. Maike is ergotherapeut en orthopedagoog bij Revalidatiecentrum De Hoogstraat.

De module biedt informatie, tips en oefeningen om te leren omgaan met je chronische aandoening. Het helpt je een antwoord te geven op bijvoorbeeld de volgende vragen:

  • Wat kan ik doen als ik veel pieker?
  • Waar liggen mijn grenzen en hoe geef ik die aan?
  • Hoe vertel ik het mijn omgeving?
  • Zijn er ook leuke kanten die ik kan inzetten?

Acceptatie

Als je hoort dat je een chronische aandoening...

Acceptatie

Je omgeving

Veel mensen vinden het moeilijk om hulp te vragen...

Je omgeving

Piekeren

Iedereen maakt zich weleens zorgen. Als je een...

Piekeren